Rolluiken

Aluminium geïsoleerde rolluiken

Rolluiken van aluminium zijn stevig, duurzaam en onderhoudsvriendelijk, waardoor u jarenlang profijt kunt hebben van uw aankoop. Er zijn vele typen rolluiken. Het is afhankelijk van uw wensen, de situatie en de mogelijkheden, welk rolluik het best bij u past. Met een rolluik heeft u een zon en lichtregulering en isolatie.

De rolluikkasten zijn verkrijgbaar in een afgeschuinde of ronde vorm in een aantal standaardkleuren. Voor de rolluiklamellen zijn er een aantal varianten verkrijgbaar. Hoe groter de lamellen, hoe groter de omkasting wordt. De lamellen variëren van een XS tot een XXL uitvoering. De XS rolluiken zijn ideaal, wanneer de (kleine) kast in een nis moet vallen of in een koof weggewerkt moet worden, zoals bij een dakkapel.

Het basismodel wordt het meest gebruikt. Dit rolluik is uitermate geschikt voor alle standaard toepassingen. De holtes van de voorgevormde aluminium lamellen zijn opgevuld met een speciaal verstevigingschuim dat zorgt voor isolatie. De zijgeleiders zijn voorzien van borstels, waardoor de licht en luchtdoorlaat via de zijgeleider wordt geweerd, de lamellen beschermd zijn tegen beschadiging en het pantser minder geluid maakt bij het op en neer gaan.